13 mars 2011

På nära hemmaplans-turné!

Sådär ja! Helgen har bjudit på två härliga kvällar med bandet. I Sundsvall och i Örnsköldsvik - Dvs, jag och boysen på hemmaplan! 
Vår i sikte! I fredags packade vi i ”Thor-Görans” då turnébussen, och rullade söderut mot ”Casino Cosmopol” i Sundsvall, en stad där jag för övrigt tillbringat mycket, mycket tid. Jag bodde där i hela 8 år, under mina år som sångerska i dansbandet ”Martinez”, så för mig är det alltid ett kärt återseende att komma tillbaka. Jag lämnade ju mitt kära Umeå 1997 för Sundsvall (och det var inte lätt), och har fortfarande många vänner kvar. Gamla ”tjej-gänget” brukar komma och vara på första parkett. Det värmer…! Go, go, brudar...!
Vi äntrar scenen på "Casinettan", och det blir en trevlig danskväll såklart. Vi har saknat publiken, och dom oss. En alldeles lysande kombination! Vi drar igång kvällen, och till höger om mig sitter en man och ”låtsas-trummar” på vår scenkant. Och hojtar till mig:
- ”Tur att Thor-Görans hadd´n´kvinnli´n´ sångersk´, annars hadd´ ja´ då allär´lösssst in mä!”
(Norrländska, som betyder:
”Tur att Thor-Görans hade en kvinnlig sångerska, annars hade jag aldrig betalat entrén)
Ha, ha, ha, härliga tider! Jag försöker fortsätta sjunga (fast jag skrattar), och håller fullständigt med. Kvinnlig fägring i band och konstellationer är BRA! Det skapar mångfald. Men jag är också alltid så glad att ha Peter o grabbarna vid min sida...:-)
Såååå, efter en trevlig danskväll, tackar vi åter för oss. En liten pratstund med alla vännerna (och brudarna), och det är återigen dags att åka vidare. När vi lastat ut i vinternatten, inser vi att vårkänslan som fanns tidigare idag, den har lämnat oss. Minus 18 härliga kalla på hemvägen. Nej, vargavintern vill inte släppa taget alls…! Men, vad är väl minus 18 mot minus 35??!! Jo, ”blia”!!! Jag kurar ihop mig i bussen, och 05.07 är vi hemma igen. Jag är isäng vid 6-tiden, och nu är det bara att ladda om inför morgondagen....! Godnatt världen!

OCH DET BLIR LÖRDAG…!
Och så väntar då Folkets Park hemma i Örnsköldsvik. Thor-Görans verkliga hemmaplan. Där allt började för 36 år sedan, för Peter och grabbarna... När vi anländer, kommer trevliga parkchefen Christer Joald och öppnar till oss, och hälsar oss varmt välkomna! Känns jättekul inför kvällen. Jag är taggad, och mycket sjungsugen…!
Vi blir ompysslade med godfika i logen av goa Tanja, och senare också serverade en värstingmiddag. VI FÅR PLANKSTEK!!!  Tack gulliga Annicho o Co i köket! Supergott!
Det blir återigen en mycket trevlig danskväll, och publiken strömmar till. Trots både schlagerfinal och sportlov. Många glada vänner på plats här också. Och jag får en hälsning från gulliga Erica i Drifters under kvällen! Tack, tack!!
Våran egen Janne (Norberg), som alltid hjälper oss finns med såklart, från början till slut. När vi lastat in allt i bussen, skjutsar vi hem honom, som vi alltid gör! Janne är vårat hjärta här hemma, och tycker att det är så roligt att vara med! Förutom Thor-Görans gillar han pins och Mercedezar. Så därför är det alltid en STOR högtidsstund när Janne får sitta i vår turnebuss. Med stjärna fram! ;-)
Landar hemma igen efter två härliga kvällar! Det är alltid gott att somna med ett leende på läpparna! Nöjd och belåten över att ha gett JÄRNET! För det har jag gjort i helgen…! Det brukar kännas i fötterna…! Dom är alltid röda och svullna när jag kliver av scenen. Jag kan nämligen INTE stå still när musiken går igång.... Måste stampa mycket! Tack alla goa gulliga på plats! Och Rock on everybody…!
Vi ses till helgen – Då i Gällivare…!
// Musikhälsningar, Agneta