23 maj 2012

Skivsläpp som närmar sig...!

Dags att masa sig ur skivstudion då, och återigen ta full fart mot skivsläpp.
Jaaaaaa, många slitiga, varma studiotimmar har det blivit under våren. Känns som att vi praktiskt taget bott där den sista tiden, men nu är kommande plattan äntligen slutmixad. Så om ni undrar vart vi tagit vägen på slutet, så har vi helt enkelt ”studioserat” oss. Och varit i den kreativa världen, i låtskrivarland och musikens värld. Där är vi ju alltid, men LITE intensivare faktiskt under vissa perioder
Det har varit en spännande tid! CD:n är den andra ”Agneta & Peter”-skivan i ordningen, och eftersom vi fick ett sådant fantastiskt mottagande med ”På väg tillsammans” (2009), så vill man ju presentera en lika bra skiva igen. Vi har återigen haft så kul under den här tiden: Musik ska lekas fram, så det har varit många tokerier, glada upptåg, skratt och tårar…! Tur att vår tekniker fortfarande står ut med oss efter alla år (hi,hi…) Hoppas att ni ska tycka om skivan, när den snart dimper ned…!
Det kommer mer info i dagarna, men vi kan väl avslöja så här långt, att vi jobbat på precis samma sätt som förra gången (och som vi alltid gör). Vi vill ha en helt egen profil på det vi gör, så därför producerar vi själva och använder oss av eget låtmaterial. Därför går det åt mycket tid att ”skruva, mixa, trixa och dona”, allt för att hitta det rätta soundet, dom rätta ljuden och låtarna.
Men det bästa av allt är att vi, eftersom vi har eget skivbolag, själva bestämmer hur allt ska bli. Från början till slut - Det är frihet och åter frihet, och jag tror också att det är just ”det” som speglar resultatet.
På en av låtarna la jag sången klockan 10 på morgonen. Ja, och resultatet blev en lite krispig och något ”morgonhes” jazzröst, men det kändes helrätt. Jag dansade iväg på tonerna, och det är nu en av mina favoritlåtar på skivan. När det gäller ”blåa toner”, så är just det en del av mitt ”sångsätt”. Vissa producenter har inte gillat att jag använder mig av dom i anslutning till dansmusik, men dom är en del av mig och min personlighet. Och det är lite så vi jobbar idag. Det andra ”plockar bort”, det behåller vi…! Så tack alla blå-toner för att ni vill vara med mig!
Och tack alla ni som köpte biljetter, och hjälpte till att fylla ”Björna Kyrka” och den välgörenhetskonsert vi gjorde där. Det var en fantastisk afton och värmde i hjärtat att få sjunga i Peter´s hemkyrka. Underbart att det kom så mycket folk, och tack för all den fina respons vi fått i samband med konserten. Det värmer att vi kunde samla in så mycket pengar till Etiopien! TACK!!!!
”Dagens ros” i ÖA för några veckor sedan:
Tack Peter Grundström och Agneta Olsson för en fantastiskt härlig, varm, glad och kärleksfull konsert i Björna Kyrka. En konsert fylld av underbar sång och musik, till Björnas egna duktiga låtskrivare Peter. Vi får vara oerhört stolta….!”
På lördag 26/5 är det pingstafton, logdanspremiär och klackarna i taket på Fromhedens Danspaviljong utanför Skellefteå. Med andra ord: ”Hänryckningens tid”.
Vi ses där, varmt välkomna! Jag har beställt sommar! J J J
KRAM AGNETA