21 mars 2011

"AGNETA & PETER" på Marknadsdans i Norr

Hej och hå, då har vi varit på en liten sväng igen! En liten enkel tripp upp till Norrbotten och Gällivare, där det har varit ”Gällivare Vintermarknad” i helgen.

Jag och Peter drog iväg redan i fredags. Den här helgen var det inte turné med bandet som gällde, utan med vår egen duo "Agneta & Peter". Vi packade oss i ordning under fm, och hade ett möte i Örnsköldsvik mitt på dagen. Lite snabb lunch på plats, och så iväg. Telefonerna gick varma hela vägen - Vi har så otroligt mycket på gång just nu, och det är många trådar att hålla i och styra upp. Perfekt "göra" i en turnébuss faktiskt.

Så 62 mil gick ganska fort. Sen tycker både jag och Peter om att åka efter vägarna nämligen. Vägen är vårt andra hem, och vi har mycket att prata om, gamla rockare och turnérävar som vi är. Så det brukar bli en hel del turnéminnen kan jag lova. Och många glada skratt…! Härliga tider! Vi får ständigt uppleva gyllene ögonblick...!

Många undrar, för vi får ofta frågan:
-    ”Hur orkar ni??? Vad är det som får er två att dra iväg, 62 mil enkel väg, dvs 124 mil för en enda spelning????”
Jodå, vi har svaret! Ett väldigt enkelt svar:
Det är en längtande publikskara! Vi har en fantastisk publik som följt oss genom alla år. Och som ständigt dyker upp på våra spelningar och uppträdanden, och som också åker väldigt långt för vår skull. Och den kärleken är svår att förklara…! Sen är det kärleken till musiken, och den är ännu svårare att förklara...:-) Nåja, nån dans på rosor är det inte alltid att turnera, men vi har lärt oss att uppskatta turnéerna idag...! Men att stå på scen, det är grejer det...!

Vi 22-tiden på kvällen rullade vi in i stan, och installerade oss sen på hotellet. Så härligt! Jag fullkomligt ÄLSKAR att bo på hotell. Har faktiskt aldrig förstått mig på dom artister o musikanter som inte gör det. (Jo, dom finns, jag vet..!!) Dom har nog sovit alldeles för lite i ihopfrusna och övervarma turnébussar, är min teori. Vi checkade in och dukade upp en massa gott när vi kom fram. Goda ostar o kex o smågott! Mums! Laddade på inför lördagskvällens trevligheter.

Efter god frukost på lördagsmorgonen, så var det dags att besöka ”Vintermarknaden”. Det var en fin vårdag i norr och bara nån grad kallt. Solen lyste så starkt, så det tog en stund innan ögonen vant sig.
Dom första vi stötte på var våra goa vänner, Inga & Erling & Co från Kiruna:
-    ”Meeeeen, vi skulle ju överraska er! Ni skulle inte få veta att vi var här!!!”, skrattade dom
Ha, ha! Tagna på bar gärning alltså. Hi, hi....
Ja, det blev några härliga timmar i solen, och sen tillbaka för att rigga på hotellet. Och snart dags då…! Bara till att piffa till sig inför kvällen…!

Några timmar senare, när ”Agneta & Peter” äntrade scenen på ”Grand Hotell Lappland”, så jublade och applåderade publiken, från första till sista låt! Händerna i luften hela kvällen. Och gissa vilka som var först ut på dansgolvet??? Jo, Inga och Erling. Dom älskar att dansa dom, och när dom är på plats, då blir det fart i galoscherna minsann... Vi fick ett jättefint mottagande under kvällen! Såååå underbart kul! Åhhhh, vi måste bara få säga det igen. Herregud, vad fin publik vi har i Norrbotten. TACK ALLA PÅ PLATS!!!

Det var precis fullt på dansgolvet, och hela huset gungade ända fram till 03.00 (1000-1500 pers på plats), och det blev en sen natt såklart. Sen drog vi vidare hemöver igår, söndag. Fint väder och ett glatt humör. Det första vi gjorde var att ringa till Linda, Peter´s flicka, och min bonusdotter. Hon fyllde ju 30 år dagen till ära, och vi ringde och sjöng ”Ja må hon leva” och grattade från bussen. Vi ska fira henne riktigt ordentligt under veckan istället!

Vid 21-tiden var vi åter från 3-dagars turnén. Trötta, men nöjda och glada, och med nya härliga minnen i bagaget.

// Marknadshälsningar Agneta