10 juli 2012

Scenbrak och omtumlande ”Trollnatt”…!

Sista dagarna har varit väldigt omtumlande för mig. Vi har i alla fall turnemässigt haft en kanonvecka, men jag skadades vid en scenolycka i lördags, och det har varit jobbigt. Jag berättar mer om det nedan.
Jag och Peter startade i alla fall juli månad med en härlig danskväll på Gräsmyr Loge, alltså i mina hemtrakter. Mycket folk, hög stämning och en trevlig danskväll. Därefter var det cowboyhatt på, och avfärd mot ”Countryfestivalen” på anrika festplatsen ”Gumboda Hed”. En jättehärlig kväll och en av sommarens ljummaste kvällar också.
Lördag morgon rullade turnebussen igen, och vi anlände Järkvissle på eftermiddagen. När vi parkerade bussen höll Molly Sanden precis på att soundchecka, och det var förväntan och feststämning i luften. Alltid kul när det är många artister och band tillsammans. Publiken strömmade till, och jag och Peter strosade runt, och hann också kolla in Rolf Lidberg-museet. Ja, det var verkligen ett mysigt ställe och vilade ett lugn över ”Trollbyn”. Blev också så ompysslade av fina systrarna Monica, Maria och Malin. Dom har vi ju träffat förut när vi spelat på plats, så det blev mycket prat och skratt.

Till slut var det då dags. Nick Borgen äntrade scenen 18.00 och lokala artister spelade. Sen var det Mollys tur, och jag lyssnade på henne medans jag la sista penseldragen på mitt smink. Jag och Peter drog oss mot scenen, och vi skulle på efter Molly. 21.30 drog vi igång vårt uppträdande ”Brylkräm, krom och lack”, och publiken var på gång direkt. Vilken härlig kväll det var…!
Men sen hände det som inte får hända. Vi var precis i slutet av vår show, framme vid näst sista låten faktiskt. Helt plötsligt brister brädan under mig, och jag brakar rakt igenom scengolvet. Jag föll handlöst ca 1 meter rakt ned, och mitt vänstra ben kilades fast mellan två brädor. Publiken rusade fram, och det var folk från publiken som kom till hjälp. Mitt ben satt fastklämt, och eftersom mitt lår var dubbelt så tjockt som hålet, så fick jag dras loss. Väldigt, väldigt otäckt och så gjorde det fruktansvärt ont. Jag höll på att svimma, mådde illa, och var allmänt snurrig. Därefter bar det iväg direkt till Akuten i Örnsköldsvik såklart. Oj,oj, oj vilken natt!

Jag brukar alltid tro att jag varit med om allt under mina år som sångerska, och jag har slagit mig gul och blå många gånger, men jag har aldrig brakat genom scengolvet. Ja, en helt ny upplevelse, och en obehaglig sådan. Förutom att jag hade väldigt ont, så tog jag också väldigt illa vid mig att publiken skulle behöva se mig skrikandes, fastklämd i scengolvet. Tackar ändå min lyckliga stjärna för att jag inte bröt någonting, för det där hade kunnat sluta riktigt illa. Kunde ju både har brutit höfter, ben och armar samt fått spikar i benet. Så, jag hade ”tur i oturen”. Jag mår lite bättre dag för dag, men har skador/svullnader blödningar i benet, haltar mig fram och har ont i ryggen. Men vi kommer att fortsätta vår turne precis som planerat, för jag har inga frakturer, bara mjukdelsskador!
Jag och Peter vill också tacka alla fina, underbara människor som sprang upp på scenen, för att hjälpa till på olika vis. Snälla Sonny Berglund, massageterapeut från "Kroppstrim" med fru Britt-Marie band om, och kylde mitt ben med is, (och "Trocadero-burkar"), länge. Och fina gulliga Maggan från Alnön hämtade kylklampar för att låna ut. Tack alla underbara ni!!! Änglar finns, jag lovar..!

Till helgen ses vi på ”Ulvö-Regattan”, ”Hemvändarfesten” i Arvidsjaur. Sen styr vi mot ”Dansbandsveckan”
// Sommarkramar Agneta