26 mars 2012

I den kreativa världen..!

Ja, då är jag åter och tillbaka igen. Vi, ”Agneta & Peter”, har återigen vistats några dagar i Norrbotten. Med glada vänner och med trevliga danskvällar. Med takdropp och soliga vårvinterdagar. Och med många mil asfalt…! Kul har det i alla fall varit
Har åter parkerat och tillbringar nu några dagar på kontoret, och några i skivstudion. Härligt är att när man landar hemma igen, så har man med sig en massa nya turnéminnen. Bland det roligaste med att turnera är nämligen att man träffar så himla mycket trevliga, kärleksfulla och rejäla människor. Känner mig så priviligerad…!
Mitt motto själv är att ge kärlek och dela med mig av det jag har att ge. Både på scenen och utanför. Men lita på att jag får sååååå mycket tillbaka. Jag stortrivs i mitt yrke som sångerska, fortfarande efter hela 25 års turnerande. Kanske också för att jag är så trygg i det jag gör, och numera kan ”luta mig tillbaka” på ett helt annat sätt än förr. Härliga tider!
Ja, glada vänner i norr. Vi ska spela på ett bröllop i sommar, och brudparet har följt oss under veckan, och det är fantastiskt att se deras glädje och förväntan inför den stundande dagen. Ska bli så roligt för oss att vara en del av detta, och under veckan har vi medverkat i ett kommande reportage tillsammans. Nu smider dom låtplaner, ska bli spännande att se vilka kärlekssånger dom vill ha på sin bröllopsdag…! ”Till min kära” kanske!?
”Vill du bli min egen kvinna, vill du bli min livskamrat? Vill du följa mig på vägen, genom livets alla kval. För jag vill ge dig allt jag äger. Jag vill ge dig allt jag har. Jag vill dela alla dagar, med dig som jag har kvar….”
Kul också att det dyker upp nya dansställen. I lördags besökte vi nya ”Lina´s” i Luleå, och det var en trevlig bekantskap. Gulliga Hjördis med personal pysslade om oss med gott fika, och många glada dansvänner anlände under danskvällen. Lycka till med danserna framöver!
Min gode vän Harry var också där, och till min stora glädje hade han ett par burkar surströmming med sig. Egenproducerad sådan…J Åhhh, tänk att han vet att jag råkar ÄLSKA surströmming. Ja, det blir spännande. Kan ju inte hålla mig till hösten inte, nej, nej, nej! Utan dessa små ”suringar” ska få en fin vårentré. Kanske en passande vårdag på uteverandan…! Det vattnas i munnen redan…! Tack snälla Harry, men nu måste vi faktiskt ta den där gemensamma surströmmingsskivan som vi pratat om…! Och båtturen i skärgården, ser fram emot den…!
Nu jobbar jag och Peter för fullt i skivstudion med vår nya skiva. Nu kryper vi återigen in i den kreativa världen. Där är vi visserligen alltid, men i studiotider är det väldigt mycket ”mera och intensivare”. Då lämnar låtarna oss aldrig. Vi sover med dom, lever med dom, ”bär” dom dygnet runt. Och när vi är inne i ”flödet”, så strömmar nya idéer, och nya låtar till. Ibland spelar vi in på dagarna, och skriver på nätterna. Det är ett oerhört spännande och lärorikt arbete. Återkommer längre fram med mer info om skivan. Förköpet är i alla fall igång, så man kan beställa CD:n redan nu.
Jag ska åter gå och titta till Peter i studion. Jag hör gitarrens ljuva klang, och tycker att det låter som att en ny låt landat….! Måste kolla!
Vårkramar
// Agneta